Uitleg etiket

Verzorgingstips

 Van harte gefeliciteerd! U heeft een plant uit onze kwekerij in uw huiskamer, tuin, serre, kantoor of in de winkel staan.

Onze planten zijn vanuit de kwekerij voorzien van een verzorgingsetiket in de pot of hangend in de plant zodat u de plant in topconditie kan houden.

Bloeiend 

Voorop gesteld dat een plant blad en bloemen verliezen en als één van onze planten vruchten bevat zullen deze als ze rijp zijn van de plant af vallen.

 Hieronder vind u de pictogrammen die op onze etiketten zijn te vinden.

binnen en buiten plant

De plant is geschikt voor binnen en buiten gebruik. Let wel op de temperatuur, want sommige planten kunnen geen/weinig vorst verdragen.

binnenplant

De plant is alleen geschikt als kamerplant waar een constante temperatuur heerst.

buitenplant  

Deze plant is geschikt als buitenplant en kan grotere temperatuur schommelingen aan.

half schaduw

Een schaduwplant. De plant groeit het best als deze niet constant in de volle zon staat.

volle zon 

Deze plant groeit goed bij veel zon.

voldoende water 

De plant heeft voldoende water nodig. Planten in het algemeen vinden het niet prettig als de wortels contant in het water staan. Drijfnat van het water is niet gewenst. Regelmatig water geven en de grond vochtig houden.

Weinig water

Deze plant kan zeer goed het water opslaan en heeft niet veel water nodig en de grond kan gerust opdrogen. 

niet eetbaar

Vruchten die aan de planten uit onze kwekerij komen zijn niet geproduceerd voor consumptie, maar zijn geproduceert om hun sierwaarde.

We raden het dan ook af om deze vruchten te eten.

Mocht u het toch willen proberen dan geven we graag als tip mee om de vruchten eerst goed te wassen en eventueel een nacht in de koelkast te leggen.

extra voeding

De plant één keer per ... dagen bijmesten met een plantenvoeding. Hierin zijn er verschillende merken en voor verschillende soorten planten  voedingen op de markt. 

Raadpleeg hiervoor uw speciaalzaak in de buurt .

 temperatuur

Dit zijn de temperaturen waarvan één van de pictogrammen op ons etiket staat vermeld. Dit houd vaak verband met de standplaats (binnen, buiten) waarvoor de plant geschikt is.

 

Voor meer informatie en tips willen we u ook doorverwijzen naar de website van Bloemenbureau Holland.